Хотел за домашни любимци 7*

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Снимка: Urban Tails
Антония Михайлова

Изглежда, Обединените арабски емирства имат не само райски оазиси, но и места за почивка на домашни любимци. Бизнесът е една от важните константи на живота там и към това ъгълче на земното кълбо се насочват огромни финансови потоци. Тук се въртят големи пари и се откриват внушителни бизнес центрове.

Наскоро е открит и първият в света седемзвезден хотел за четириноги любимци в Дубай. Рекордът на хотелските звезди е счупен – вместо обичайните пет, обозначаващи висок клас, хотелът за четириноги има цели седем звезди.

Съдържателите на необикновената странноприемница Urban Tails предлагат не само ВИП почивка за домашните любимци, но и оздравителни процедури. По думите им това място е своеобразен санаториум за четириногите, където те може да укрепнат.

Към услугите за лаещи и мяучещи влизат добре обзаведени стаи с климатик, плазмен телевизор и двор. Тук всеки „клиент” си има личен прислужник, който ще му помогне да се събуе и съблече. Лимузини в различни цветове, спортен клуб, басейн, пътеки за бягане, класическа музика, красиви картини и какво ли още не – всичко е предназначено специално за опашатите гости, за да се чувстват максимално комфортно и уютно.

Снимка: Urban Tails

Собственикът на хотела Айдън О’Мара твърди, че при откриването са си поставили за цел да създадат такива условия за животните, които да свалят целия стрес не само от тях, но и от стопаните им, с които според обстоятелствата се налага да се разделят за известно време. Притежателите на домашни животни могат да се убедят, че за любимците им се полагат грижи от най-висша класа.

Котките се настаняват в малки уютни стаи, но за кучетата изборът на апартаменти е по-голям. Собствениците на лаещи питомци може да изберат стаи от различна категория. Базовата предлага най-евтиния престой (30-37 долара за нощувка), следващият клас е по 40-70 долара и най-скъпите и разкошни апартаменти са по 108 долара. Цената не е ниска, но предлага ВИП обслужване. Съдържателят на хотела твърди, че дори любимците на кралските особи може да завидят на подобен разкош.

Всички стаи освен базовите са снабдени с видеокамери за денонощно наблюдение. Благодарение на него стопаните на четириногите във всеки момент може да се осведомят за състоянието на питомците си, а също да видят с какво се занимават в дадения момент. Гостите на ВИП апартаментите, след като напуснат хотела, получават фотоалбум за спомен от престоя си в Urban Tails.

Естествено, и храненето тук е особено, кралско. Четириногите ВИП гости хапват най-необикновени вкуснотии. Храната, която се предлага на котките и кучетата, е екологично чиста и се готви на място. Главният девиз на хотелските кулинари е „Вкусното трябва да се съчетава с приятното”. За животните, страдащи от затлъстяване, се подбира диета и комплекс от упражнения, специално разработени от ветеринари диетолози и физиотерапевти.

Хотелът може да приюти едновременно 70 кучета и 40 котки. Стопаните им може да са напълно спокойни за съдбата на любимците си и да не се притесняват, че не им достигат грижа и внимание – всяко животно се обслужва от 8 души. Обслужващият персонал тук е изцяло в тяхна услуга.

Снимка: Urban Tails

За всеки гостенин се прави индивидуална програма, включваща специално подбрано меню и индивидуални физически упражнения. Животните се хранят, разхождат, забавляват, дори ги чешат и галят, за да се чувстват като у дома си.

Никакъв комфорт не може да замени стопанина за животното, но служителите на хотела се стараят да дават всичко от себе си, за да му осигурят максимален уют.

Такъв род места за почивка на домашни животни не са новост. Например миналата година в Германия е открит хотел за кучета със специален плаж и малък театър. Специалистите твърдят, че откриването на подобни заведения са доста печеливш бизнес, тъй като богаташите  по света се множат с всяка година. Хората с по-тлъсти портфейли се стараят да създадат всички условия за четириногите си любимци, за да се чувстват те добре.

Източник: Live Science

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Еврика!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори